Number One Bookings B.V.Danny Nicolay

Danny Nicolay
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. tot +/- 350 pers.
  • Prijs: € 895,- excl. BTW
  • Opmerking: Hit: De geur van je huid

Biografie Danny Nicolay

Danny treedt al jaren op in het land en heeft hiermee inmiddels een schat aan ervaring opgedaan en is dan ook echt klaar voor zijn landelijke doorbraak. Afgelopen jaren stond Danny ook op grote festivals en evenementen zoals het Jordaanfestival (10.000 mensen), Snikkel Festival (5000 mensen) en onlangs ook nog in het Gelredome voor 24.000 mensen!

Danny’s laatste 2 singles kregen veel aandacht. ‘De geur van je huid’ stond 5 weken in de top 100 en is inmiddels een veel gedraaid nummer in alle uitgaansgelegenheden, want door heel Nederland wordt het mee gezongen tijdens Danny’s optredens. Met het nummer ‘Waanzinnig’ deed Danny vorig jaar een gooi naar het songfestival en viel uiteindelijk af in de laatste selectieronde. Danny ging niet bij de pakken neer zitten en gaf zich op voor het ‘Alternatief songfestival’ van het NCRV programma ‘Man bijt hond’. Hij was twee weken lang dagelijks op TV te zien en eindigde uiteindelijke als 1ste! Hiermee kwam Danny weer behoorlijk in de publiciteit!

Danny heeft inmiddels ook zijn eigen fanclub waarvan in een tijdsbestek van 4 maanden al 200 mensen lid zijn geworden. Onlangs werd dan ook de 1ste fanclubdag gehouden in Almere, waar Danny ook woonachtig is. Dit was een groot succes en een supergezellige middag met optredens van goede vrienden van Danny: Alex, Starkoo, Grad Damen, Gerard Joling e.v.a. Grad Damen heeft op deze middag ook Danny’s nieuwste cd single uitgereikt: ‘Sterren en maan’. Het nummer is geschreven door Jacques van Eijck (bekend van o.a Wolter Kroes). ‘Sterren en maan’ is een mooie ballade en ook een lied dat ergens over gaat. Het is geproduceerd door John Dirne en Danny wordt begeleid door bekende muzikanten als Ton Dijkman, Giovanni Camanita, en Bert Meulendijk, allen uit de Borsato band. Hierdoor ontstond een topproductie en heeft producer John Dirne zich weer overtroffen. Van deze single wordt ook een videoclip gemaakt die natuurlijk in de sfeer van de sterren en maan zal worden opgenomen (romantisch). Danny en John zijn druk bezig met het opnemen van het CD album dat begin volgend jaar op de markt moet komen. Alles wordt live opgenomen en er zullen liedjes opstaan van Jacques van Eijck, Ton Dijkman, Han Koorenneef en waarschijnlijk John Ewbank, het belooft dus een prachtig album te worden. Nu nog hopen dat Danny in Hilversum nog de kans en waardering krijgt die hij in de ogen van zijn vele fans verdient, want als Danny z’n doorbraak erin zit, is Nederland weer een ‘Ster’ rijker!

Chat met ons