Number One Bookings B.V.Django Wagner

Django Wagner
  • Tijdsduur: 30 min.
  • Geluid: incl. geluid voor artiest
  • Prijs: € 2.995,- excl. BTW

Biografie Django Wagner

Django Wagner, een sympathieke allround zanger uit Nuenen, opgegroeid in een muzikaal zigeuner gezin maakt de doorstart naar het grote publiek!

Al jaren kreeg Django de vraag van zijn fans wanneer hij met een eigen plaat zou komen. Eind 2008 gebeurde het onvermijdelijke. Tijdens 1 van de vele optredens in het land ontdekte platenbaas Adrie van den Berk de man met dit warme, zwoele stemgeluid wat hem deed denken aan Barry White in de mix met Dean Martin.

Adrie liet er geen gras over groeien en opperde meteen op die bewuste avond de plannen voor een eigen single waar Django wel oren naar had. Django was al samen met zijn goede vriend Frank van Weert al bezig aan een eigen nummer.

Om het geheel nog specialer te maken, werd samen met platenmaatschappij Berk Music Productions besloten om een samenwerking aan te gaan met zijn muzikale familie, niemand minder dan het Rosenberg Trio.

Neef Martien Wagner (en Django’s grote voorbeeld) werd gevraagd om hem op de viool te begeleiden en Waylon Van Der Heijden ( Goldfinger ) nam de accordeon partijen voor zijn rekening.

De debuutsingle “Kali” groeide uit tot een grote hit en hiermee werd met Django Wagner een nieuw fenomeen geboren. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met zijn muzikale familie, niemand minder dan het Rosenberg Trio. Het virtuoze spel van Het Rosenberg Trio, het vioolspel van neef Martien Wagner in combinatie met de warme, volle stem van Django bleek een schot in de roos.

In de bijbehorende clip klinken de oude ritmes en clichébeelden van de zigeunercultuur nog door. Er spreekt verlangen uit, een bepaalde nostalgie, maar wel in een modern jasje.

De tweede single “Mooie Blauwe Ogen” bestormde binnen no time de Top 10 in de Mega Top 100 en hiermee mag Django met recht een van de grote ontdekkingen van 2009 genoemd worden.

Eind 2009 verscheen het debuutalbum van Django Wagner met als titel “Kali”. Dit album bevat natuurlijk de single “Kali”, “Mooie Blauwe Ogen” en “Mijn Naam Dat Is Marina”.

Chat met ons